Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

A rezidensszövetségnek nincs információja az egészségügyi elbocsátásokról

2015. január 29. - A mi világunk

A Magyar Rezidens Szövetségnek nincs hiteles információja arról, hogy a kórházi átalakítások során több ezer ember elbocsátására kellene számítani.

denes-tamas335.jpgDénes Tamás, a szövetség elnöke a Hír TV Magyarország élőben című keddi műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg szakemberhiány van az ágazatban, így szerinte „nonszensz” lenne olyan szakértői anyag, amelyben tömeges elbocsátásokat valószínűsítenének.

„Ez nem lenne járható út” - tette hozzá.

A rezidensszövetség elnöke szerint azzal alapvetően nincs baj, ha a kórházi struktúrán változtatni szeretne a kormány, hiszen a sokat emlegetett problémák huszonöt éve fennállnak.

Dénes Tamás meglátása szerint az átalakítás mindenképpen feszültséget idéz majd elő, hiszen elképzelhető, hogy kisebb kórházak funkciót váltanak, vagy megszűnnek egyes ellátási formák. Az elnök azt is elképzelhetőnek tartaná, ha bezárnának egészségügyi intézményeket, bár „ezt a politika nem fogja felvállalni”.

Dénes Tamás véleménye szerint a társadalommal is könnyebben el lehetne fogadtatni egy-egy intézmény bezárását, ha az adott kórház teljesítménymutatóit nyilvánosságra hoznák.

A rezidensszövetség elnöke kiemelte ugyanakkor, hogy minden ágazati átalakítást a bérrendezéssel kell kezdeni, hiszen ha a kormányzat jól megfizetett egészségügyi gárdával vágna neki a reformnak, kevesebb ellenállásba ütközne.

(galamus.hu/Hírtv)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr477120871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása