Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Átszervezés az ellátásban: felújítják a Kenézy Kórház belgyógyászati tömbjét

2015. február 17. - A mi világunk

A Kenézy Kórházból a Klinikai Központba költözik a tüdőgyógyászati fekvőbeteg ellátás, a pszichiátriai fekvőbetegeket viszont a Klinikai Központból a Kenézy Kórházba helyezik át. Átmenetileg a klinika ad helyet a harminc ágyas nappali pszichiátriai szanatóriumnak és a rehabilitációs részlegnek is. Az átszervezésre azért van szükség, mert felújítják a Kenézy Kórház belgyógyászati tömbjét. Az intézmény hajdú-bihari betegei ezután sem maradnak ellátás nélkül.

- Ezek a betegek továbbra is a Kenézy Kórház sürgősségi osztályára kerülnek, azonban abban az esetben, ha a felvétel indokolt Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúhadház kistérségekben, akkor ezeket a betegeket a Klinikai Központba vesszük fel – mondta el Páll Dénes egyetemi tanár, a DE Klinikai Központ képviseletében.

Ha az innen érkező betegeknek később belgyógyászati ellátásra is szükségük lenne, átszállítják őket a Kenézyből a Belgyógyászati Klinikára. Ugyanis a Kenézy belgyógyászati osztályán levő száz aktív ágy fele szintén átkerül a klinikai központba. Az átmeneti időszak – az orvosok szerint – előreláthatóan körülbelül másfél év lesz. Az átszervezés egész februárban folyamatosan tart, de nem befolyásolja sem a járóbeteg, sem a sürgősségi ellátást.

Fontos tudni még, hogy az átszervezés csak a fekvőbeteg ellátást érinti. A Kenézy Kórházba február 1-je előtt érkező betegeket továbbra is itt látják el. Az új szabályozás csak a később érkezőkre vonatkozik.

(dehir.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr617183897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása