Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

A világ leghalálosabb pirulái – Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai

2015. január 29. - A mi világunk

A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás kezelésére alkalmazzák- sajnos nagyon sokan hanyag módon, és nem a megfelelő dózisban. Magyarországon gyakorta a Frontint szokták felírni, mely a Xanax generikus másolata, magyar megfelelője. Noha a szorongást más humánusabb és egészségesebb módszerekkel (például pszichoterápiával) is lehetne oldani, az orvosok könnyű és egyszerű megoldásként szívesen alkalmazzák a benzókat.

0,25; 0,5; 1 és 2 mg-os kiszerelésekben kerül forgalomba. A hatása 10-20-szor olyan erős, mint az azonos dózisú Valiumé, az egyén anyagcseréjétől függően. Létezik hosszabban felszívódó formája is, a Xanax SR.

A Xanax működési elve a következő: megemeli a GABA neurotranszmitter szintjét az agyban, ezáltal nyugodtságot, ellazultságot okoz. A GABA a szervezet természetes nyugtató anyaga. Úgy hiszik, a szorongásos betegek, a pánikbetegségben szenvedők GABA hiányban szenvednek.

frontin_all

Ami a Xanaxot “egyedivé” és potenciálisan addiktívá teszi, az a rövid felszívódási idő. Gyorsan hat, néha már percek múlva. Ez megmagyarázza, miért van szükség a tablettát szedőnek folyamatosan új adagra. 

Már néhány hét folyamatos tablettaszedés következtében lecsökken a szervezet GABA termelése, ami azt jelenti, hogy ugyanazon nyugtató hatás eléréséhez egyre több és több szer szükségeltetik. Ennél is riasztóbb a tény, ha valaki hirtelen abbahagyja a szedését, a csökkent GABA termelés miatt idegesség, szorongás, pánikrohamok, és egyéb veszélyes, sőt életveszélyes elvonási tünetek jelentkezhetnek.

A Xanax hirtelen abbahagyása nem ajánlott. Az elvonás korai szakaszaiban szorongás, remegés, fejfájás jelentkezhet, mely pánikszerű szorongásban, erős szívdobogásban csúcsosodhat ki.

A nagy dózisban fogyasztott Xanax komoly függőséget alakít ki a használókban, akik egy idő után úgy érzik, a szer nélkül nem is boldogulnának az életben. Már a használatakor is komoly mellékhatásokat okoz, abban a pillanatban pedig, amikor a használó felfüggeszti a szer szedését, rettenetes izomrángások és görcsök, depresszió, szorongás, sok esetben halálfélelem és rohamok kezdik el kínozni. A Xanax betegtájékoztatója magáért beszél.

Mellékhatásai többek között: zavart állapot, depresszió, memóriakárosodás, szájszárazság, szorongás, feledékenység, mánia, hallucináció, ellenséges magatartás, rendellenes gondolkodás. Emellett a betegtájékoztatóban szerepel az is, hogy a gyógyszer szedése (még terápiás dózisokban is) fizikai függőség kialakulását eredményezheti.

A másik nagy veszélyt az jelenti, amikor a benzót fájdalomcsillapítókkal, alkohollal vagy antihisztaminnal keverik – a következmények veszélyesek, sok esetben halálosak lehetnek.

Cikkünk egyik interjúalanya, aki nem szerette volna vállalni nevét, mesélt nekünk az általa tapasztalt mellékhatásokról. Orvosa 0,25 mg-os Xanax-ot írt fel neki, a könnyebb alvás biztosítása érdekében. Az éjszakái nyugodttá váltak, így hát úgy döntött, néhány hét után abbahagyja a szer szedését. Rosszul tette. Az első adag megvonása után szörnyen érezte magát, és hiába vette be a következő adagot, a teste ekkor már a legkülönbözőbb tüneteket produkálta. Orvosokhoz és specialistákhoz járkált, hogy kiderüljön, mi baja. Nem gondolta, hogy a pirula felelős lehet.

Az orvosai közül – előre megjósolható módon – senki sem gyanúsította a Xanax-ot, azt pedig, hogy ennek a megvonása okozza a panaszokat, egyenesen ostobaságnak tartották. Úgy gondolták, szorongásos betegségben és depresszióban szenved, így újabb benzodiazepint írtak fel neki, természetesen nagyobb dózisban. Betegebb lett tőle, mint valaha. Amikor végső elkeseredésében segítséget kért, már ott tartott, hogy egy mondatot sem volt képes normálisan megfogalmazni. Elvesztette a memóriáját, illetve mind a mai napig memóriazavarokkal küzd.

Egy másik interjúalanyunknak, aki szintén nem vállalta nevét, még egyetemista korában írták fel a szert, mivel az orvosa úgy vélte, szorongásos betegségben szenved. “Valóban rohanó és stresszes életem volt, nyugtalanul aludtam, de egy percig sem gondoltam, hogy szorongtam volna” – mondta. Ennek ellenére elkezdte szedni az orvos által felírt Xanax-ot, 1 mg/nap mennyiségben.
“Tetszett, végre pihentető lett számomra az alvás.”

Néhány hónappal később az álmatlansága visszatért, társítva komoly idegességgel, mely főleg a tabletták bevétele között ütött be. Az elkövetkezendő néhány évben egészen 6 mg/napig emelte orvosa a szer adagját, ami szokatlanul magas. Persze nem véletlen, a mennyiséget folyamatosan emelni kell, hiszen egy idő után a szervezet hozzászokik. Olyannyira függővé vált, hogy éjszaka is az ágya mellett kellett tartania a pirulákat, és valahányszor megébredt, a nyelve alá venni, különben halálfélelem lett rajta úrrá, és nem tudta abbahagyni a sírást.

Láttál már valaha Xanax-függőt az elvonón? Rettenetesebb, mint lejönni a heroinról, mindemellett veszélyesebb is, hiszen súlyos, halálos rohamokat okozhat. Egy bizonyos ponton túl kórházi bennfekvés nélkül meg sem szabad próbálni elhagyni a szert. 

“Ez a fajta gyógyszerfüggőség annyira meggyökeresedik az emberekeben, és az elvonási tünetei annyira elviselhetetlenek, hogy komoly problémákkal kell szembenéznie annak, aki fel szeretne hagyni a szedésével.
Egy heroin elvonókúra körülbelül egy hétig tart. A benzodiazepinek megvonása esetén a betegek egy részének akár hónapokig is kellemetlen tünetei vannak, de olyan leveleket is kapok, ahol 2, vagy annál több évet említenek.” (Professzor Malcolm Lader, pszichiáter)

“A benzodiazepinek elleni harc már évek óta tart, és egyre kétségbeesettebb. Amint valakinek sikerül megszabadulni a benzodiazepinek béklyójától, egy újabb páciens valahol máshol függővé válik. Úgy gondolom, ennek az az oka, hogy az orvosok rabjai lettek a benzodiazepinek felírásának – csakúgy, mint a betegek a szer szedésének. Nem hiszem, hogy a probléma szelíd meggyőzéssel megoldható… Az egyetlen hosszú távű megoldás az, ha felhívjuk az emberek figyelmét a benzodiazepinek veszélyeire, és kerüljük, mint a pestist. A benzodiazepinek hatása szerény és viszonylag jelentéktelen. Tudunk boldogulni nélkülük.” (Dr. Vernon Coleman, háziorvos)

Ha hasonló problémákkal küzdesz, kivizsgálásról kivizsgálásra jársz, és az orvosok is tehetetlenül állnak a helyzeted előtt, akkor jó esély van rá, hogy a különböző tüneteidet maga a gyógyszer, vagy annak megvonása okozza. 

Szomorú, hogy Magyarországon – talán a gyógyszerlobbi erős jelenléte miatt – nem hívják fel kellő mértékben a figyelmet a benzodiazepinek veszélyeire, emellett sok pszichiáter inkább gyógyszerügynökként funkcionál, mint valódi orvosként. Sajnos csak a pszichiáterek egy része törekszik arra, hogy a problémák valódi okát feltárja. Sokkal egyszerűbb felírni valamit.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszerek gyógyhatását nem vitatjuk el, de felhívjuk a figyelmet a használatból, hibás használatból eredő veszélyekre, mellékhatásokra, melyek sok esetben rendkívül riasztóak és veszélyesek lehetnek. Bizonyára vannak olyanok, akiken segített a Xanax – ám olyanok is szép számmal vannak, akiket teljesen tönkre tett. Mivel ez a téma kevés nyilvánosságot kap, szerettük volna felhívni rá a figyelmet.

A Xanax elhagyása nehéz, és rendkívül veszélyes. Éppen ezért kórházi környezetben kell kivitelezni, és ez még nem minden. Az elmét, a testet, és a lelket is “újra kell építeni”, hiszen ez a szer mindhármat tönkreteszi.
A gyógyulás nehéz, de nem lehetetlen, a benzodiazepin függőség kezelhető. Kérj segítséget kezelőorvosodtól vagy jelentkezz be rehabilitációs klinikára!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr1007121269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trigodia 2016.12.23. 04:58:00

kíváncsi lennék ki írta és mi volt a forrás.
tisztelettel Meskó Krisztián

MartArt 2017.01.07. 01:02:30

Az de komoly . Oszt akkor mit szedjen a beteg??

Sarah Kovacs 2017.04.27. 15:13:48

Szedni kell melle Rivotril 0,5-t. Az kivedi a mellekhatasat. Azt onmagaban is szedheted es nem okoz mellekhatasokat.Altato , a 0,5 os az gyerekadag.Ezt egy idos orvostol igy kaptam meg. Azota is hasznalom ha visszakoszon a depi.A sok modern szart ne szedjetek , szetbaltazza az agyatokat.

Ferenc Wesszel 2017.04.28. 11:04:07

Ha EZ MIND igaz , miért írhatják fel az orvosok, az az MIÉRT NEM TÍLTJÁK BE?
Sok olyan gyógyszert betiltanak, ami nem veszélyes, KÉSŐBB ÚJRA KIADJÁK, JÓVAL DRÁGÁBBAN! R E C E P T N É L K ÜL T EL J E S Á R ON ! ! !
A sok BETEGSÉGET , amire kiírják, E Z A " N Y U G O D T " ÉLET hozza elő! Tehát SOK BETEGSÉG nem is volna, ha az EMBEREK 80%-a is nyugodt körülmények és BIZTONSÁGBAN élhetne, NEM RABOLNÁ KI AZ ÁLLAM őket! EZ röviden! Persze betegek azért volnának, csak NEM MÉRGEKET kellene kapniuk! A MAGYAR politika azt szeretné, hogy az ÖREGEK, BETEGEK , HULLJANAK! Ha megélhetésre, Egészségügyre fele annyit költenének, mint KISVASÚTRA, FOCI pályára, LOPÁSRA , KORRUPCIÓRA, több jutna a NÉPNEK és talán BETEG SEM LENNE ENNYI, vagy több ORVOS, NŐVÉR s.t.b.volna! A BETEG meg NEM IS TUDJA, mit írt fel az orvos! OLVASSANAK el egy,--a gyógyszer mellé adott TÁJÉKOZTATÓT--és abból az derül ki , hogy arra is ELLEN JAVALT , amire adták! A GYÓGYSZER gyárak minden oldalról levédik magukat és az EGÉSZSÉG ÜGYI ELLENŐRZÉSNÉL "ÁTMEGY"!!! Mi ez akkor ? CSENDES GYILKOLÁS ? ? ?! ! ! A Z ! ! ! NE TÖRÖLJÉK , MERT EZ AZ IGAZSÁG ! Ha KITÖRLIK azt JELENTI, HOGY "VALAMITŐL FÉLNEK, DE NAGYON" ! ! ! Ezért tartunk ITT ! ! !

Katalin Csepi 2017.04.28. 15:51:01

Húsz éve szedem a xanax. mindig nagyobb mg. kaptam , most már 3x1 1mg szedek és

Nem érzem magamat jól , de hova forduljak.?

Erika Csató 2017.04.29. 21:31:23

Azért elég erős túlzás a cikk címe, hogy ezek lennének a leghalálosabb pirulák; az meg hihetetlen, hogy egyenesen a heroinhoz hasonlítják... Nyilván minden gyógyszer mindenki szervezetére másként hat, szóval általánosságban a nyugtatókról sem lehet beszélni... Én (pszichiáter kontrollja mellett) szedtem a xanax-ot jó pár hónapig, és fokozatosan, néhány hónap alatt sikerült is elhagynom; ez már több mint 5 éve volt, és azóta sincs szükségem rá. Nyilván a nyugtatók jellemzően csak a tüneteket kezelik; amennyiben lelki probléma áll a háttérben, azt nem oldják meg a pirulák, tehát ilyen esetben érdemes pszichológus segítségét is igénybe venni (én is ezt tettem) a háttérben lévő probléma feloldásához. És igen, a hozzászokás veszélye miatt érdemes orvosi kontroll mellett, az orvos utasítására szedni ezeket a gyógyszereket, az önkényes adagolás veszélyes lehet. Az is igaz, hogy a gyógyszeradag csökkentése elvonási tüneteket okoz (fejfájás, idegesség, szorongás, stb.), még a fokozatos (nem azonnal) abbahagyás mellett is jelentkezhetnek a tünetek, de korántsem annyira ijesztőek, és elviselhetetlenek mint amit a cikk ír (legalábbis nálam így volt; egy-egy adagcsökkentés alkalmával néhány napig, max. egy hétig tartottak a megvonási tünetek, aztán a szervezetem beállt a kisebb adagra, így csökkent le 0-ra az adag). Én dolgozni is tudtam a gyógyszer szedése mellett, nem volt szükség táppénzre. Nálam ez így volt, és nyilván ez csak egy példa, mindenkinél máshogy van ez, máshogy jelentkeznek a tünetek és mindenki másként is éli ezt meg.
Kedves Katalin, nem tudom, hogy ki írja fel a xanax-ot... Ha "csak" háziorvos, akkor szerintem érdemes volna egy pszichiáterhez fordulni. A tünetek részletes megbeszélése alapján szerintem egy pszichiáter meg tudja mondani, hogy mi a teendő; esetleg szervi kivizsgálást is javasolhat...

sharapova2008 2017.04.30. 12:38:30

A felsorolt példákat egyéni túlérzékenység okozhatja. Ez olyan,mint egyes kormányok,azoknak mindig kell egy aktuális ellenség:a gyógyszereknél most a frontinon a sor! Tudok még többféle gyógyszerkombinációt mondani,ami még ettől is sokkal veszélyesebb... de nem mindenkinek!

Horgászné Emma 2017.04.30. 13:12:11

Ez egy oldal látogatásának a mérése , de nem sok igazság tartalma van .Több évtizede szedem a Xanax - ot ,Hál Istennek semmi ilyesmi nem fordult elő eddig , pedig még orvos is azt mondta rontja a szemet , nem viselek szemüveget , olvasásnál is csak akkor ha nagyon apró betűs az írás . Tény , hogy napi 3 x 1 van rendelve de csak 2 x 1 - et szedek ezzel ki elégítő a közérzetem , tehát cáfolom ezt az állítást 67 - éves vagyok .

Landor Arpad 2017.04.30. 18:53:53

En 15 évig szedtem Xanaxot, októberben fokozatosan kezdtem lejönni róla, 2 hétig feleztem, majd 2 hétig minden másnap a felet feleztem. Így novembertől mar nem szedtem semmit, eddig minden simán ment, 1 hét után kezdek a cikkben irt problémák előjönni, komoly halalfélelem, nem mertem elaludni, mivel magas vérnyomásom is van, azt sem nagyon tudtam kontrolalni gyógyszerekkel, december közepén sürgősségin kötöttem ki, elmondtam az orvosnak, xanaxrol jövök, talán van köze a problémámhoz. Nagyon élútsító volt, majd hogy nem hülyének nézett, következő állomás Kardiológia 1 héttel később, neki is említettem a xanax storyt, hasonló választ kaptam, igaz nagyon mellettem volt az elhagyásban. Januárra kaptam időpontot CT-re, másnap kaptam az eredményt,minden negativ. Na akkor most mi van, továbbra is zombinak ereztem magam, következő éjszaka , hajnal 2 órakor meghoztam a döntést, bevettem 1 xanaxot, és mintha elvágtak volna, tok jól ereztem magam. Másnap felhívtam a kardiológust, közöltem vele mi történt, azt mondta hat igen elképzelhető, hogy a xanax elvonási tünet váltotta ki ezeket a problémákat, javasolta, akkor továbbra is szedjem. Gondoltam ok, de mégsem ereztem a szükségletet, es a mai napig nem kellett szednem, és valóban egy új világ tárult elem, értékelem a dolgokat ami körülöttem van, igaz meg nem vagyok 100-as. Hozza teszem, orvosi segítség nélkül, csináltam, nem tanácsolom senkinek orvosi felügyelet nélkül, de feltétlen hagyjak el ezt a szemet mérget, én is azt hittem csak Xanax a megoldás, nem igaz. Mindenki képes ra!!!!!!

Kotogány Gáborné 2017.05.01. 15:00:15

Nekem a házi orvos 13 éve írta fel,mert a vérnyomás csökkentők nem használtak,A frontin 0,5mg -at szedek 2x1,s ezzel a gyógyszerrel stagnált a vérnyomásom.

Jónás Pálné 2017.05.02. 11:17:07

Szerencsére én csak nagyon ritkán szedem. Vannak kételyeim a leírt Xanax+Rivortril kombinációval kapcsolatban.

Maryiza53 2017.05.02. 11:55:28

Nagyon rég óta szedem a xanaxot, +Dulseviát, több mint 20 éve. Volt mikor abba hagytam, sem akkor, sem mikor újra kezdtem semmi rossz hatást nem tapasztaltam, Xanax Sr-t szedek.A cikk kissé túllőtt a célon, nem igaz amit írnak, az Én szempontomból, másnak lehet másképen hat a xanax, meg engedem.

margueritka 2017.05.02. 22:56:58

Mondjanak egészséges orvosságot... Ostoba cikk, nem sokat segít a pszichiátriának.

Jánosné Markó 2017.05.03. 09:38:31

Én a Rivotrilt szedem, de nem tudom abbahagyni a szedését. Megpróbáltam orvosi segítséggel, de amit kaptam helyette, még rosszabbul voltam tőle. Nem tudtam aludni, és nem azt tettem amit én szerettem volna, egyszóval nem én voltam a testemben, a lakásba mindent meg kellett tanulnom ,hogy mi hol van .Nagyon rosszul éreztem magamat és tudtam, hogy valamit ki kell találni, mert rossz felé vittek a gondolataim. Elhatároztam, hogy újra elkezdem szedni a Rivotrilt, de csak felet vettem be, és kezdtem jobban lenni, de teljesen a mai napig sem vagyok jól. A memóriám még eléggé megvisel, de már tudok beszélgetni, de lassabban mint régen. Már soha sem leszek az, aki voltam., de erről már tud az orvosom is,. Muszáj volt elmondanom neki, hiszen ő írja fel a gyógyszereimet.Ez egy mókuskerék, amibe ha egyszer belépünk, soha nem szabadulunk ki belőle.

Bartha Janos 2017.05.04. 04:49:19

Nem igaz! Van amikor honapokig szedem es egybol megszakitom a szedest amikor ugy erzem magam es kutya bajom nincs. Sziv ideg , palpitacio , aritmia , es enyhe depreszio ezert szedem a xanaxot.

dhrbikes 2017.05.04. 19:09:16

@MartArt: Miért kell rögtön azon gondolkodni, hogy akkor mit szedjen? Leginkább semmit! Ha szar az élete, menjen el Spanyolországba a tengerpartra fagyit árulni, aztán majd kiderül, hogy mihez akar kezdeni

aMagyar 2017.05.06. 22:49:09

@Ferenc Wesszel: 100%-ban igaz és egyetértek minden sorával!

kedvescimbora 2017.05.07. 10:09:59

Ez egy közönséges gyógyszerreklám. Nem érdekel különösképpen, viszont a kommenteken elgondolkodtam. Hölgyeim és Uraim! Önök a gyógyszermaffia fogságában vergődnek. Miért jó ez Önöknek? Önök eltávolodtak a teremtő által megalkotott világtól és az egészségükkel + anyagi javaikkal fizetnek érte. Nézem ezt a jó kis reklámot. Önöket át lehet verni, a természetet nem, mert az visszaüt!

manó78 2017.05.07. 11:14:46

@MartArt: Semmit. Aki depis, keresse meg az okát, miért az, majd tegyen ellene. A tüneti kezelés nem lehet cél.

manó78 2017.05.07. 11:16:17

@kedvescimbora: Gyógyszermaffia??

Ön azonnal töltse ki ezt: napiteszt.hu/hulye

ce 2017.05.21. 14:55:54

@MartArt: természetes szereket.

ce 2017.05.21. 14:58:24

@Horgászné Emma: és normális dolog 20 (!!!!) évig gyógyszert szedni? ezért tart itt ez az ország, tele idegbetegekkel. minden szart bevesztek...

Lengyel Anna 2017.06.07. 18:04:46

És vajon miért Frontin van a képen?

Jolán Kovácsné Timár 2017.06.23. 00:26:08

Én közel 30 éve szedem a Xanax-ot, épp azért mert a klimaxommal együtt jövő panaszaim olyanok voltak mint a fent írt melléktünetek,: Zavart állapot, depresszió, memóriakárosodás, szájszárazság, szorongás, feledékenység, mánia, hallucináció, ellenséges magatartás, rendellenes gondolkodás. sőt ennél több. /anyai ágon voltak a nőknél hasonló, sőt súlyosabb tünetek , állapotok. Azok nem szedtek xanaxot ilyen idős korukra, már teljesen zavarodottak voltak, sőt némelyik meg is halt/ Én a menopausa időszakának elején úgy éreztem megzavarodok,iszonyatos állapotban voltam, több pszichiátriai gyógyszert kipróbáltak rajtam, de azok fokozták, rontották az állapotom. Végül is xanax-ot kaptam, ami gyorsan és hatékonyan javította állapotom. Volt időszak amikor xanax retard 1 mg-ost kaptam esetenként napi 2x is bevettem. Állapotom kb 10 év elteltével javult és most éjszakára 0,5-ös /rózsaszín/ tablettát szedek. Jól érzem magam, túl éltem az anyai ági rokonaimat.Ezzel az állapottal ki vagyok békülve.Nekem meghosszabbította az életem. Semmi rosszat nem tudok róla mondani.És amint az előzőekben írtam kevesebbet szedek, mint a menopauzális időszakomban. Én azt szoktam mondani : más megissza a fél decijét én megeszem este a 0,5 mg-os xanax-omat. Kitisztul az agyam tőle kezdetektől fogva, rendezetté váltak a cselekedeteim. :) Jól kitalált gyógyszer. Sőt a szívritmus zavaromat is elmulassza. Gondolkodásom tiszta tőle, leszokni nem próbálkoztam. Ha kihagyok egy tablettát nálam is vannak hiánytünetek. De a dohányosoknál, alkoholistáknál, drogosoknál is vannak hiánytünetek. Akkor, miért ne szedjem inkább a xanax-ot? Ez legalább nem árt -nekem-..

MRC_RS 2017.06.27. 01:16:27

20-30 éve szednek emberek drogokat, és azt gondolják ez normális... szar az életetek, és ez a megoldás? 20-30 év anti-depresszáns-nyugtató szedés... még jó hogy legális... mi lenne ha nem? 20-30 év alatt ez a megoldás az élet nagy problémáira??? Elképesztő!
Magyarország fényes jövője...

Richyke 2017.08.02. 16:44:53

@Trigodia: Már majdnem szakvizsgám van pszichiátriából is megelőzőleg négy éven keresztül hallgattam pszichológiát. Eszméletlen baromságokat ír össze aki ezt az internetes környezetszennyezést elkövette! Pánikrohamokkal küzdőknél akár életet is menthet az alprazolam hatóanyagű Xanax (egyébként ha a Frontint írják fel és nem ikszelem be a "nem helyettesíthető" négyzetet a betegnek jogában van a Frontin helyett Xanaxot kérnie a gyógyszertárban! Sokaknál a Xanax bevált a Frontin pedig nem pedig ugyanúgy a 0,5 mg-os Frontin is alprazolam hatóanyagú, mint ahogyan a Xanax...) Magyar-orvosok blog nem is létezik és sosem létezett ez egy hamisított oldal, mert korrekt oldalon ilyen zöldséget nem is jelentetnének meg! Előfordulhat addikció (hozzászokás, függőség) de nagyon, nagyon ritka és korrekt, fokozatos dóziscsökkentéssel elkerülhető. A Válium amit a cikkben említenek az pedig itthon sosem volt forgalomban a hatóanyaga diazepám, régebben Szeduxen néven volt forgalomban, jelenleg Diazepam néven) Szóval borzalmasan szakmaiatlan a cikk, felháborító butaságokat tartalmaz, de mint tudjuk az "emberi butaság határtalan". A Xanax nagyon jó gyógyszer. A Rivotril is említésre került, arról "csak" azt jegyezném meg, hogy a tapasztalataim szerint ha Rivotrilt adunk olyan betegnek aki szokott dohányozi és/vagy alkoholt fogyaszteni az a Rivotril mellett sokkal többet fog dohányozni és inni. Tehát dohányosok, normál keretek között alkoholt fogyasztóknak nem javaslom. További szép napot!

Maresi 2017.08.19. 21:28:37

Ezt a marhaságot! "... 1 mg/nap ..."??? (Az két fél 0,50-es Frontin.)

kyliminogue 2017.08.22. 10:45:25

A leírtak éppen olyan baromságok,mint amiket a parlagfűről szoktak írni! Mitől lenne a Frontin a "világ leghalálosabb pirulája"??? A "rászokás" veszélye semmivel sem nagyobb,mint bármelyik fájdalomcsillapító esetén,ezért leszokni sem kell róla ,az abbahagyás így semmiféle veszéllyel normális szedés esetén NEM JÁR! Vannak ostoba emberek,akik interneten riogatnak bizonyos gyógyszerek ellen vagy agitálnak egyes hatóanyagok mellett... Mindegyik ostoba BLÖFF!

marci31 2017.08.22. 12:43:15

Sziasztok! a xanaxot én is szedem kb két hónapja, alvás zavar, pánik betegségre. Használni használ is, de most gondolkodtam rajta hogy mi lenne ha elhagynám, ott rontottam el, hogy hirtelen hagytam abba. jöttek is az elvonási tunetek, hirtelen remegés gyors szívverés stb. amint bevettem ujra a xanaxot, 0,5ost, ezek a tunetek elmultak.. hogy mért kel szednen, roviden elmeselem mert hosszú lenne. inszomniám volt, ez ugy kezdődött hogy egyre kevesebbet aludtam, tolódott azalvás igényem, majd úgy teltel egyhét hogy alvás szinte nulla volt. nem kivánom senkinek se ezt a fajta pánikbetegséges alvás zavart. Nekem is segít a xanax. Tudom nemkéne, de nincs más ami használna.

Pataki Zoltan 2017.08.22. 14:24:39

Szerintem Valeriana night vagy rekax ot ajánlom! Nem vagyok orvos de kipróbáltam! Csak gyógynővény van benne! A másik megoldás a "Gyuri bácsi " tea boltja az Bank u ban. Ott szoktam venni gyógyteákat a családnak is és 2 szer vettem teát a nevére nem emlékszem de este úgy aludtam mint a bunda! Minden kérdésre a tea üzletben vàlaszolnak! Csak Ajánlani tudom!

Tisztelettel: Pataki Zoltán

EvaMarton 2017.08.23. 10:39:17

Nekem mindig gyasnús, ha amerikai orvosok állapítják meg egy Európában gyártott gyógyszerről, hogy az halálos méreg. A nálunk forgalmazott Xanaxot Olaszországban gyártja a Pfizer, ami furcsa módon amerikai (USA) alapítású és központú multinacionális cég. Na most akkor, mi van? Több telephelyük van a világon, európában, Ázsiában, Dél-Amerikában. Alapvetően alprazolam tartalmú szer a Xanax, emellett 8 különböző anyagot tartalmaz. Részletes útmutatót mellékelnek hozzá, mindig olvassátok el!!! Kérve a mellékhatások bejelentését is. Nekem a pszichiáterem alkalmankénti szedésre írta fel, semmi probllémám nincs vele kapcsolatban. Szüleim évekig szedték, semmi bajuk nem lett tőle. Amiről ír a cikk, az a túlzott ill. túladagolás következtében állhat elő. Erre kell tehát figyelni, vigyázni, valamint arra, amit ír is, hogy nem szabad orvos nélkül hirtelen leállni vele. Jó egészséget nektek!

Szeleczki Detre 2017.11.04. 21:29:48

Na jo szerintem az ne irjon ide aki nem élte ill nem volt benne ebben a függőség történetben.....2 évig voltam függő napi 2-3 levéllel szedtem be xanax,frontin,rivotril amit éppen tudtam szerezni feketén+amit az orvos felirt.......és amire igenis büszke vagyok,hogy teljesen egyedül mindenféle elvono nélkül sikerült leraknom.....viszont amit átéltem senkinek se kivánom......

Kálmán Lingl 2017.12.30. 04:37:53

Hosszú évek óta szedem a xanaxot, de ez a sokféle hozzászólás 1 kissé megzavart, attól függetlenül, hogy én a saját igényem szerint szedem....hol többet...hol kevesebbet....Eddig még nem tapasztaltam olyan " halálos" tüneteket, mint a fent leírtak. Függőségem abban merül ki, hogy kissé szorongok, ha kevés van, de megoldom. Egyenlőre a fent leírtakat megkérdőjelezem, mert sztm. senki nem tudja számomra elfogadhatóvá tenni hitelességüket. Ennyi. Ahány " ház", annyi szokás........) zárójelben megjegyzem nég, hogy ezen a téren is csak önmagamban bízok . )

Jozsó bá 2017.12.30. 10:40:47

30 éve hasznalom. 1 mellékhatasa van. Kva jol alszom.

Flóra Németh 2018.01.09. 11:45:52

Először is.Az első mesélő, hogy hogy eltudta mesélni történetét, ha memória hiányban szenved?
Második.A heroinról mivel könnyebb leszokni?Ugyanolyan drasztikus mint a Xanax.Növelni kell az adagot folyamatosan, stb...
Harmadik.Akkor minek rakták ki ''piacra''?

Jozef Bozó 2018.01.10. 02:20:21

Én 25 éve szedem a xanax 0,5SR-t. Igaz, ha kimarad egy-két nap érzem az itt leírt elvonási tüneteket. De ha szedem rendszeresen akkor minden ok.

biododírium 2018.01.14. 20:47:06

Röhej, hogy Frontin van a képen, de csak a Xanaxról szól. Frontint én is szedtem egy fél évig, aztán egyik napról másikra már nem. Semmi bajom és hiányérzetem nem volt az abbahagyásától.

Unikornis13 2018.01.22. 16:54:09

Volt "szerencsém" a Xanaxhoz is, rám rendkivül rosszul hatott, csak a negatívumait tapasztaltam. Sajnos több mint 10 éve a Rivotrilt szedem, 2 mg-t, szükség szerinti dózisban. Ideggyógyász irta fel. Kezdetben párhuzamosan jártam több mint egy évig pszichológushoz is, pszichológus szerint is eredménytelenül.Időnként most is visszatérek, de most sem eredményesebb . A Rivotril mellé Elontrilt irt még az szakorvos. Terápiát nem alkalmazott, csak a gyógyszereket próbálgatta sorba rajtam. Akkor még nem gondolkoztam el ezek későbbi hatásán, azt gondoltam a szakorvos tudja mit ir és mennyit. Kár volt ebben bíznom. A depressziót és pánikbetegséget kiváltó okok nem szüntek meg az életemben és nem is fognak rövidesen- bár nyilván módosultak-mivel a problémák nagyrészét jelentős - milliós- anyagi gyarapodás rendezné véglegesen.Igy tünne el életemből a fő ok, a problémát kiváltó személy. Ez elég esélytelen. Természetesen az első kiváltó ok és az ezt követő testi tüneteket, melyet először gyógynövényes szerekkel próbáltam csökkenteni, eredménytelenül ( pl. kardiológus által kezelhetetlen vérnyomás ingadozás, tökéletes EKG mellett, most már látás problémák is, időnként különbözű fulladásos görcsrohamok, köhögő rohamok, amelyek szinte soha sem egyformák és mindig az alvás-ébrenlét határán "támadnak". Nappal kézben tartom a pánikot .Egyéb testi betegségek, melyeket általában a folyamatos stressz vált ki) , minden irányú orvosi kivizsgálás követett. Az eredmény minden esetben idegi eredetű volt, még a vérnyomás tekintetében is. Miután a Rivotril már közel sem érte el a kezdeti hatást nem túl hosszú idő után, ami kezdetben sem volt tökéletesen probléma megoldó, de enyhitett a panaszokon. Ma ott tartok, hogy az elvonási tünetek csökkentése miatt szedem. Több esetben próbáltam csökkenteni, hol fokozatosan, hol drasztikusabban. Biztos van ennél rosszabb is, de ettől még nagyon rossz volt.Vissza kellett állnom a szedésre. Próbáltam másik pszichiátert, kórházit, amikor meglátta a kipróbált gyógyszerek listáját, meghallgatta a problémáimat, azt mondta, minden végig próbáltak amit lehetett. Drasztikus környezetváltozás lehet a megoldás, de ezt sok okból sem engedhetem meg magamnak.Viszont a Rivotril, Elontril tekintetében azt mondta, abba ne hagyjam és ne is csökkentsem, mert komoly következményei lehetnek.Legfeljebb kórházban állithatják át más gyógyszerre. Közben hol ok nélkül fogytam 10 kg-ot,majd egy idő után visszahiztam, később újra fogytam, ismét hiztam. A fogyás a vérnyomás ingadozáson nem változtatott. Az aktiv heti 3 alkalmas csoportos intenzív torna, sem segitett több mint egy év alatt sem. Próbálom csökkenteni a gyógyszereket, de a tünetek maradnak, gyógyszerek mellett is.Ma már tudom, elkezdeni sem szabadott volna a gyógyszereket. 10 év szedés után kb 1,5-2 éve tapasztaltam alma tipusú hizást, ami soha sem volt jellemző rám. A test alkatom jellemzően mindig is más volt. Változatlan életmód mellett is lassú gyarapodás a jellemző. Jellegéből adódóan a felhalmozódott gyógyszer hatóanyagokra gyanakszom.Bár nyilván nem vagyok orvos. Természetesen először vérkép és ha indokolt további vizsgálatokba kezdek. Azért érdekelne, hogy van-e olyan aki ennyi ideje szedi a Rivotrilt, milyen tapasztalatai vannak? Sikerült-e valakinek orvosi segitség és más gyógyszer nélkül abbahagyni ennyi idő után?

Attiláné Trencsényi 2018.02.19. 21:14:25

A cikk teljesen igaz. Nekem 4 éve volt idegösszeomlásom. Olyan erős szedáló szert írtak fel, aminek csak a felét vettem be 1 alkalommal, de napokra leszedált. Ha szedtem volna, most is zombiként élhetnék munka nélkül. Nekem sikerült bio étrend kiegészítőkkel teljesen gyógyszermentesen meggyógyulni. Mindenképpen jöjjenek le minél hamarabb, fokozatosan, mellé szedve amit bio gyógyász előír.
Tiszta szívvel tudom mindenkinek ajánlani, és nagyon szívesen segítek bárkinek, ha kérik.

Olga Chila 2018.03.06. 17:49:16

@Jozsó bá: ...egy fél 0,5mg-os frontim nekem használ az ídöjárás változáskor veszem be már évek óta és nem érzem ,hogy többet szeretnék.

Ipomoea 28 2018.03.07. 16:09:40

Ezeknek a szereknek a veszélye abban rejlik hogy egyénröl-egyénre változik a mellékhatások rengetegsége,vagyis teljesen kiszámithatatlan hogy neked mit fog okozni.A másik veszélye hogy 15-20-30 évre fogyasztóvá,függövé válik az ember mindenféle kezelés nélkül,a kommentek alapján még ennyi év szedés után sem oldotta meg azt a problémát amiért szedni kezdték.Ez elgondolkodtató.

Ipomoea 28 2018.03.07. 16:24:54

@Unikornis13: Kedves Unikornis13
Igazán sok dolgot leirsz,ennyi év gyógyszerezés olyan a testnek mintha állandóan mérgeznéd,és ahogy te magad is beláttad nem segitett csak roszabodott.Bár nem rivotrilt szedtem,de nekem sikerült letennem egy hasonló szert több mint 10 éve,másfél évnyi szedés után,akkor voltam 25 éves és soha azóta egy szert sem kelett szednem.Én hatalmas adag vitaminokat kezdtem el szedni a gyógyszerek mellé,majd 3 hét vitaminozás után lassan-fokozatosan csökkentettük a gyógyszereket.Plusz három hétre teljesen sikerült letenni a gyogyszert és a testi tüneteim elmultak,a gondolkodásom tisztább,nyugodtabb lett.A lelki okokat neked kell megtalálnod hogyan tudod kezelni,javitani,de a testiben ez segithet.Olvass utána miben segit a B vitaminok,Calcium,Magnézium,Vas,C vitamin.Sok sikert.

Ipomoea 28 2018.03.07. 17:29:12

@Richyke: Tisztelt Richyke
Olvastam hogy már majdnem megirta a szakvizsgáját pszichiátriából és elözöleg 4 évig halgatott pszichológiát.Ezek szerint Ön a lelki,mentális betegségek szakértöje.Mint láthatja a kommentekböl van akinél a gyógyszerek hatása nem okoz semmi nehézséget,a másik fele komoly panaszokkal él,fügőséggel szenved hosszú évtizedek óta.Figyelmen kivül hagyta az emberek több mint felét akik szenvednek a fóbiáiktól,amelyek nem szüntek vagy a szerek mellék hatásaitól ,ennek ellenére leirta hogy e cikk felháboritó butaságokat tartalmaz.Az emberi butaság határtalan?Igen ez igy igaz,és ott kezdödik amikor el akarják hitetni hogy a lélek probláméja egy pirulától kezelődik,és szembeáll sok emberrel aki hosszú ideje járja ezt az utat,gyógyszerröl-gyógyszerre,nehézségröl-nehézségre és Ön kijelenti hogy ez egy nagyszerü gyógyszer,mintha nem látná azokat akik panasszal élnek.Megoldásokat kérünk a ,,szakemberktöl,, nem kezeletlen területeket és függőséget okozó szereket amik még nehezebbé teszik a létezést.

doublelayer 2018.03.07. 19:01:00

@Sarah Kovacs: Nagyon nagy jóindulattal mondom Neked,hogy a Rivotril legalább olyan,ha nem veszélyesebb int a Xanax!!. Leszokni mindkettőről csak hatalmas küzdelem árán kórházi körülmények között tudsz majd. Hidd el tudom,hogy miről beszélek.Főleg,hogy a Rivotrilt a Xanax mellékhatásának kivédésére szeded hatalmas szakmai hibai!! Sürgősen keress egy szakembert aki ebben segít!!

Huhohahaj 2018.03.07. 20:21:32

Sziasztok! Végig olvastam a fent leírtakat, és hát tudtam , hogy nagyon nagy bajban vagyok, hogy immáron, felváltva, van , hogy külön külön szedem mindkettő gyönyörűséget.
Először 2005-ben írták fel, generalizált szorongásra a xanaxot, cipralexxel, majd 2006-ban felírták a mizapint 30 mg-ot, a nemalvásra. A mizapin nagyon sok évig hatásos volt, bár ma már azt tudom mondani, hogy nem érzek tőle nagyon semmit, még 45 mg esetén sem. 2010 Júliusáig átlagban 3 mg-okat szedtem a xanaxból. Utána ,ill azóta rivót szedek, volt napi 6 mg is. Jelenleg 2,5mg naponta, plusz a mizapin 30 este. Mit is mondjak , kétszer sikerült teljesen elhagyni, folyamatos csökkentéssel, de úgy éreztem, hogy az elvonási tünetek soha nem múlnak el, így mindíg "visszaestem"...
Mindegy is....elég szomorú, hogy ilyen xarokkal mérgezik az embert, amitől meg sem tud szabadulni, ráadásul tönkre teszi az életét. Minden egyes nap megélése nagyon nehéz így még , hogy szedem is.

Inda87 2018.04.07. 22:10:02

@Huhohahaj: Csak egy kérdés: arra nem gondolsz, illetve a fentebbi hozzászólók nem gondolnak arra, hogy ezek a tünetek, a remegés meg stb, nem feltétlenül a xanax vagy frontin megvonásának a tünetei, hanem esetleg maga a tünet kap újra szabad utat, amire felírták?

Sajnos én is szedek már vagy 12 éve ilyen szarokat, én sem vagyok boldog ettől a tudattól.
Velaxin 50 mg 2x1 (ez SNRI, kedélyjavító), + 0,25 frontin 1 db. A frontint hagytam el minden gond nélkül évekre. Aztán jött egy rosszabb időszakom és újra kellett. Többször előfordult, hogy magam felemeltem akár napi 3 db-ra is, de ha éreztem, hogy javul a helyzet már is szépen elkezdtem visszacsökkenteni az alap 1-re. Sosem volt semmi gondom tőle.
Ellenben, ha a kedélyjavítót nem veszem be, amivel kapcsolatban erősködtek a felíráskor, hogy az nem okoz függőséget... :D Na akkor aztán lüktet az agyam. Ha frontint elfelejtem, hát elfelejtem, semmi sem történik. Ha a megszokott időben nem veszem be a velaxin-t akkor pár órával később már jelez az agyam, hogy valami nem frankó. Konkrétan hirtelen szemmozgásokra, pl hirtelen hátra nézek és a szemem ugye ilyenkor teljesen oldalra fordul az üregében, lüktet párat a fejem. Beveszem a hozzászokást nem okozó kedélyjavítót és fél óra múlva minden normális. :) A lényeg, hogy a Frontin nem cukorka. Akkor kell bevenni, mikor tényleg szükséges, és kell. Ha nem kell, akkor csökkenteni kell.
Nem vagyok orvos, de ha túl spannolt vegetatív idegrendszered, mondjuk agyon hajtja a szíved, mert hogy nem segítesz magadon egy szem frontinnal, ha muszáj, az jobb? A lényeg, hogy soha ne felejtse el senki, hogy nem cukorka. Segít, ha van elég eszed a használatához.
Amennyiben kedélyjavító mellett is több mg frontinra, vagy xanaxra van szüksége valakinek ahhoz, hogy elviselhetően tudjon létezni, akkor a kedélyjavítón kell emelni, vagy kipróbálni a különböző tréningeket (ezekben pl kevésbé hiszek és lássuk be vannak helyzetek és szituációk, mikor nem állhatsz neki tréningezni magad. Mondjuk munkahelyen, vagy társaságban), mert a frontin és a xanax "gyors tűzoltó", ha már ég a ház, de a gyújtogatást nem gátolja meg. Ha valaki akár saját maga ésszel használja akkor szerintem semmi gond velük.

Velezné Klára 2018.04.15. 20:50:58

Korábban...orvosi javaslatra szedtem Xanaxot, de kis mennyiségben és idővel abba is hagytam. Egyszer a klinikán, műtét előtt nyugtatóként adtak két darabot (nem tudom, milyen erősségű volt), helyben elaludtam. Azóta sem szedem rendszeresen, ha nagyon ideges vagyok, akkor is elkerülöm. Miért? a TV-ben megy egy műsor, kábitószer függőkről szól, akiket megpróbálnak a káb.szerről leszoktatni. Vezető helyen szerepel a Xanax.... ne szedd, ha nem feltétlenül szükséges. Vannak nyugtató tea-keverékek, előszőr talán azzal kellene kezdeni. Egyetértek azzal, aki GYORS TŰZOLTÓNAK nevezi, de de ha már ég a ház, a gyújtogatást ( a bajt) nem gátolja meg.

Margó Réti 2018.05.31. 22:00:39

@Unikornis13: szia én rivotril 2mg- ost szedek1993 óta plussz még Kventiax 100-astlamolep 100-ast és miagent estére.Reggel Rivotril ból1mg ketté kell törni a 2 mg tolwexya150/mg plussz a vérnyomásra nebivololsandoz5mg ésAstrix100-as a magas pulzusszám rá
Elhiheted sok mindent megpróbáltam már ezalatt az idő alatt a teljes repertoárt fölirták az orvosok..S a mai napig szenvedek a látásom mostmár rohamosan romlik hizom fulok írták rá fostert ...25 éve szinte nem is létezem nem én vagyok.Próbáltam magamtól le rakni volt hogy egyik napról a másikra volt hogy fokozatosan...ha még embert láttál csúszni mászni mert járni nem tudtam aztán hallásom látásom lecsökkent a minimumra az evés.kinszenvedés volt nem bírtam lenyelni a kaját wc re nem tudtam kimenni szüleim ápoltak beszédem hibás lett aztán már nem is beszéltem gondolataim amik voltak az először holnap jobb lessz ..Istenem segíts meg..aztán meg akarok halni...Aztán vissza álltam mindennel hogy legyek..a jelen állapotom bipoláris zavar depresszió pánik stb.Miskolc egyik legjobb főorvosnője írta főleg legelőször a Rivotrilt rögtön 2 mg napi 3*2 mg... Otthon ne próbálj leállni a Rivotrilról soha bármennyire erősnek elszántak érzed magad!! Csak kórház ban de ne számíts pozitívumra inkább úgy vedd hogy ha sikerül sikerül ha nem ez van de megpróbáltam ..kívánom hogy Neked sikerüljön S szedj vitaminokat igyál gyógyteákat.Én megpróbáltam a nonit kapszulába..aztán Hawaii róla hozták a gyümölcslevét stb nem használt homeopátiás szerek sem használtak .. időközönként befejezem a kórházba a rehabra de semmi pluszt nem ad ott kaptam most nootropilos infúziót mert sokszor feledékeny vagyok.Ez egy rettenetes vége nincs folyamat...S közben zajlik az élet olykor ..amit a hozzám hasonló beteg nem tud elviselni..elváltam az alkoholista férjétől..2011 Ben S abban az évben elhunyt drága jó Édesanyám ..2015 végén Édesapám is elment.Testvérem nincs.Egy lányom van aki2017 Ben 7 év házasság után elvált S most Svédország van él a két gyönyörűséges unokámat életem érzelmeit természetesen vitte most egy román elvált pasihoz ment feleségül tavaly decemberben...a kapcsolatunk ami nagyon erős és szoros volt mára már csak emlék..a férje mindent megtesz annak érdekében hogy távolság meglegyen!! Bocsánat hogy közben kiöntöttem Neked a lelkem...Szia jó egészséget kívánok neked.

xanaxtapasztalat 2018.11.22. 07:57:03

Ez a poszt egy égbekiáltó baromság. Nagyon remélem, hogy valódi orvosnak nincs köze hozzá.
Nem állítom, hogy az esetem általános, de azért leírom a saját tapasztalataimat: hosszú évekig szedtem a hülye háziorvosom miatt altatóként Xanaxot, amitől szép lassan hozzászokás, majd függőség alakult ki. Valahol napi 3x0,5mg-nál volt a csúcs. Aztán meg akartam halni, ott volt a frissen kiváltott doboz, bevettem az egészet. Igaz, alkohol nélkül. Az össz hatása annyi volt, hogy aludtam egy fél napot, elfelejtettem szinte mindent az előző két napból és kb. két vagy három napig kicsit szédelegtem.
Ennyit a "halálos" Xanaxról.

casztor30 2019.01.04. 14:46:10

Úgy látom itt nem mindenki van tisztában ezekkel a gyógyszerekkel. Mindenkinek más a szervezete, valaki egymagában szedi a gyógyszert, valaki más gyógyszerekkel együtt. Ez a cikk igazat ír. De nem mindenkire vonatkozik. Én epilepsziás vagyok és az epis gyógyszerek mellé kaptam régen frontint meg rivotrilt egyszerre. Nem tudom pontosan hány évig szedtem. Talán 7 v 8. De annyira hozzászoktam, hogy semmi hatásuk nem volt. Átállítottak seduxen-re. Engem az még most is ki tud ütni. Persze csak ritkán veszem be. Mikor úgy érzem rohamom lesz. Hetente kb 1x. De találkoztam egy lánnyal aki 4 szem rivotriltól majdnem meghalt. Az volt a célja persze, de 4nél többet nem volt ideje bevenni, mert egyből földhöz vágta. Ennyit arról melyik milyen gyorsan hat. Nekem a Rivotril cukorka volt... neki halálos méreg. Úgyhogy szerintem ne fikázzátok a cikkírót, és vegyétek komolyan a nyugtatókat, mert felelőtlenül nem lehet egyikkel sem bánni.
Ja mondok egy vicces dolgot. Annyi kalcium van a véremben, hogyha megcsíp egy méh, és azt adnak nekem ellene, akkor egyből GM rohamom lesz tőle és egyszer majdnem belehaltam. Szerintem ilyenre se sok példa van. Másnak megmenti az életét, az enyémet elveheti.

Dr Gábor 2019.01.22. 08:27:11

Betegtájékoztató
1. Milyen típusú gyógyszer a Rivotril és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Rivotril hatóanyaga a klonazepám, amely a benzodiazepinek gyógyszercsoportjába tartozik.
......@Sarah Kovacs:

Dr Gábor 2019.01.22. 08:27:52

Betegtájékoztató
1. Milyen típusú gyógyszer a Rivotril és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Rivotril hatóanyaga a klonazepám, amely a benzodiazepinek gyógyszercsoportjába tartozik.
.....

xanaxzombi 2019.05.17. 16:42:10

Ha ez igaz lenne, én már nem élnék.
Évekkel ezelőtt meg akartam halni, bevettem a frissen kiváltott 100x0.5mg tablettát. Egy nap alvás és két nap szédelgés, plusz amnézia, pár nap teljesen kiesett.
Úgy egy hete megismételtem a mutatványt, kifejezetten azért, mert át akartam aludni egy napot. Párom szerint két napig olyan voltam, mint aki részeg. De ennyi.

Dread Naughty 2019.08.12. 12:37:12

" A benzodiazepinek hatása szerény és viszonylag jelentéktelen. Tudunk boldogulni nélkülük.” (Dr. Vernon Coleman, háziorvos)
...
Fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszerek gyógyhatását nem vitatjuk el, "

Szeretem az ilyen ragyogóan hiteles blogokat. Üdítő érzés.

kéki béla 2020.04.16. 16:00:06

Ha ezt orvos írta, Dja vissza a diplomáját!
Öngyilkosságra alkalmatlan.
Pár nap kuesik az erre életedből, semmi több
Alkohollal nem tudom, mit csinál, lehet, hogy együtt légzésbénulást okoznak, de csak találgatok.
Ami valós veszély, az azonos hatáshoz egyte növekvő adag+a durva feledékenység.

György Károly Tóth 2021.06.20. 22:09:44

@MartArt: Hangyát. Az megnyugtató. Vagy mákot homokból. Az is remek az idegeskedés ellen, de dilibogyót csak a dilisek szednek.
süti beállítások módosítása