Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Az ismertnél sokkal több ebolás beteg van Guineában

2015. február 08. - A mi világunk

Egy hét alatt megkétszereződött Guineában a nyilvántartott ebolás fertőzöttek száma, mert sok újabb betegről kiderült, hogy ettől a ragálytól szenvednek, nem pedig más betegségtől – közölték pénteken guineai egészségügyi tisztségviselők.

Mintegy kéttucatnyival gyarapodott az ismertté vált ebolabetegek száma, és péntekre 53-ra emelkedett. Az ugrásszerű növekedés magyarázata az, hogy az egészségügyi hatóság emberei csak mostanában jutottak be 36 olyan eldugott faluba, amelynek lakosai korábban nem engedték be őket, holott területükről érkeztek az első jelentések a ragály felbukkanásáról.

Bár úgy tűnik, hogy a járvány az idei év legelején tetőzött, mindhárom afrikai gócországban – Guinea mellett Sierra Leonéban és Libériában – a héten emelkedett a kór betegeinek száma. Afrikában már több mint tízszer pusztított ebolajárvány, de az egy évvel ezelőtt kezdődött az eddigi legsúlyosabb. Eddig csaknem 9 ezren haltak bele a kórba, míg a korábbiak halálos áldozatainak száma ennek a töredéke volt.

Bár az ebola elleni küzdelemre az adományozók csaknem 2,9 milliárd dollárt ajánlottak fel 2014 végéig, eddig az időpontig ennek az összegnek csak mintegy 40 százaléka jutott el a járvány sújtotta nyugat-afrikai célországokhoz – állapították meg az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) által felkért szakértők.

(mno.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr507152459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása