Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Kilenc hónapig az orvosok sem vették észre, hogy terhes

2015. február 22. - A mi világunk

menstruacio_terhesseg.jpg

Mint a Best Magazin írja, amikor Alexandrát erős görcsei miatt először kórházba vitték, a sürgősségi osztályon szinte meg sem vizsgálták, csak adtak neki egy görcsoldó-fájdalomcsillapító injekciót és hazaküldték. Mivel görcsei másnap sem enyhültek, a fiatal lány visszament a kórházba, ahol szerencséjére az ügyeletes nőgyógyász megvizsgálta és ultrahangos vizsgálatot rendelt el. Még a sokat látott orvos is meglepődött, mikor a vizsgálat végén kiderült, hamarosan szülni fog.

A szülést megelőző hónapokban elmondása szerint több nőgyógyásznál is járt, akik anélkül, hogy alaposabban megvizsgálták volna, hormongyógyszerekkel kezelték. "Tavaly áprilisban menstruációs panaszokkal kerestem fel a nőgyógyászt. Hol megjött, hol hónapokra kimaradt a vérzésem" - nyilatkozta a bulvárlapnak, és hozzátette, az orvosok először hormonzavarra, később pajzsmirigy-zavarokra, végül agyi elváltozásra gyanakodtak a tünetei hallatán. A 9 hónap alatt egy pillanatra sem jutott eszébe, hogy esetleg várandós lenne, hiszen nem gömbölyödött a hasa, és rendszeresen jelentkező görcsei miatt azt sem érezhette, hogy rúg a baba.

Információink szerint a fiatal hölgy a Makóhoz közeli Magyarcsanádon él. A lapunk által alapított Facebook-csoport, a Makón élek hozzászólói között ismerősei, volt kollégái is hozzászóltak az ott megosztott cikkhez. Egyik volt munkatársa azt írta, 9 hónapot végigdolgozott vele és nyomát sem látta a terhességnek, pedig neki is van gyermeke. Egy másik hozzászóló azt erősítette meg, hogy a nőnek nem volt oka eltitkolni a várandósságot, mert a legjobb kapcsolatban van az egész családdal, valaki pedig azt közölte, a baba szép, aranyos, és makkegészséges. A bulvárlap úgy tudja, a fiatal lány, aki hat éve jár gyermeke apjával, családjával úgy döntött, beperlik az orvosokat, akik a téves diagnózisokkal veszélybe sodorták a kicsi életét, és Alexandra jövőjét is.

(delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr847196631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása