Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Távozik az amerikai egészségügyi reform végrehajtásának egyik fő felelőse

2015. január 18. - A mi világunk

Marilyn Tavenner, aki egyben az idősek, illetve a szegények egészségügyi ellátását biztosító Medicare és Medicaid programokért felelős központ (CMS) igazgatója is volt, február végén távozik hivatalából.

marilyn_tavenner90.jpgA Barack Obama elnök nevéhez fűződő, egyes elemeiben 2010-ben elfogadott reform az amerikai társadalombiztosítási rendszer legjelentősebb átalakítása az elmúlt fél évszázad során, amely az eddig nem biztosított amerikaiak millióira terjesztette ki a megfizethető egészségügyi ellátást. A bevezetés során azonban műszaki hibák sorozata történt, a legsúlyosabb problémát az okozta, hogy az új biztosításokat fogadó HealthCare.gov honlap 2013 októberében összeomlott, és heteken át nem volt elérhető.

 Ezért elsőként Kathleen Sebelius egészségügyi miniszter vállalta a felelősséget, aki tavaly áprilisban mondott le. Tavenner, aki a reformcsomag megvalósításának vezéralakja volt, előzetesen arról biztosította a kongresszust, hogy a Healthcare.gov működni fog, amiért republikánus képviselők félrevezetéssel vádolták meg.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr187085271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása