Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Meggyilkolta anyja kezelőorvosát

2015. január 25. - A mi világunk

Az 55 éves Stephen Pasceri kedden délelőtt 11 körül ment be a Harvard Egyetem második legnagyobb oktatókórházába, és személy szerint Michael J. Davidson doktort kereste.

letoltes.jpgMikor a 44 éves szívsebész kilépett a vizsgálóból, hogy beszéljen vele, a férfi kétszer rálőtt. A szívsebész életét az azonnal műtét sem tudta megmenteni. A támadót később holtan találták a rendőrök egy másik vizsgálóban, ahol végzett magával – számolt be az AP hírügynökség.

Nem tudják feldolgozni a halált

A gyilkosság oka az lehetett, hogy az orvos operálta a támadó édesanyját, aki novemberben hunyt el – idézte a Boston Herald Pasceri nővérét. Thomas Risser kardiológus szerint az ilyen esetek az orvosok rémálmai, többször előfordul, hogy a betegek elkeseredésükben orvosokra támadnak. 2009-ben például a massachusettsi kórházban késelte meg egy beteg a pszichiáterét rendelés közben; a támadót végül egy biztonsági őr lőtte le.

(Origo)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr87107067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása