Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Tizenöt fős orvosi csapat Schumacher mellett

2015. február 17. - A mi világunk

Lassan már 14 hónapja, hogy az F1-es bajnok Michael Schumacher elszenvedte síbalesetét, amelyből azóta sem gyógyult fel teljesen.

A felépülés apró lépésekben halad, de talán még van esély arra, hogy a család a jövőben boldog legyen. Ezúttal nem Schumacher családjától érkezett hivatalos közlemény, hanem egy brit lap, az Express járt utána a dolgoknak a hétszeres világbajnokkal kapcsolatban. És mint azt megszokhattuk az elmúlt bő egy év során, az ilyeneket nem mindig kell készpénznek venni.

Az Express úgy tudja, hogy a néhány hónapja már otthonában ápolt Schumacher mellett 15 orvos és egészségügyi dolgozó segédkezik egy nap leforgása alatt. Az ilyen különleges ellátás persze nem adatik meg mindenkinek, és a lap szerint Schumacher családja a 2013 decemberi baleset óta már több mint 10 millió fontot, azaz több mint 4 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett a műtétekért és az állandó orvosi jelenlétért. A legutóbbi beszámolók szerint azonban a 46 éves német továbbra sem mindent érzékel környezetében, és nem tud járni és beszélni sem.

Schumacher állapotát továbbra is közelről figyeli a rajta korábban sebészeti beavatkozást is végző Jean-Francois Payen, aki az Expressnek nyilatkozva Corinna Schumacher hozzáállását és lélekjelenlétét méltatta.

„Minden szempontból kivételes akaraterőt mutatott. Végig tisztában volt vele, hogy mennyire komoly a helyzet és hogy milyen hosszú út áll előttük. Reálisan látja a dolgokat, és mindent megtesz, ami segíthet a férje állapotának javításában” - nyilatkozta Payen.

Az Express egy sportsérülésekre szakosodott idegsebészt is megszólaltatott Schumacherrel kapcsolatban, aki ugyan nem dolgozott a német mellett, de jó rálátása van arra, hogy hogyan végződhetnek az ilyen traumák. Peter Hamlyn szerint ha teljes felépülésre már nem is szabad számítani, Schumacher állapota még bármilyen mértékben javulhat.

„Ugyanaz kínozza a nyilvánosságot is, mint a családot, mégpedig hogy a javulás folyamata lassú és bizonytalan. Ha egy súlyos fejsérülést szenvedő személy sikeresen felépül, az mindig a következő évek egyik legnagyobb sztorija - és nem állítom, hogy ez mindenkinek sikerül” - mondta.

„Az első hónapokat a túléléssel kapcsolatos kérdések uralják, majd ahogy telnek a hetek és a hónapok, mindez átvált arra, hogy a túlélés minősége miatt kezdünk aggódni. Ez az egész egy hullámvasút, és ha Schumacher családja egyszer boldog lesz, az már azt fogja jelenteni, hogy annál sokkal rosszabb helyzetben is voltak korábban.”

(forumula.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr207183911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása