Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Itt a teszt, ami percek alatt kimutatja a halálos betegséget

2015. február 22. - A mi világunk

who-logo.jpgA Corgenix Medical amerikai cég által kifejlesztett teszt elektromos áram használata nélkül is 15 perc alatt kimutatja a gyakran halálos kimenetelű Ebola betegséget – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Bár az eljárás kevésbé megbízható, mint az eddig alkalmazott teszt, de könnyebben kivitelezhető – hangoztatta Tarik Jasarevic, a WHO szóvivője. A tesztet egyelőre nem alkalmazzák, szükség van még a költségek kalkulálására és az amerikai egészségügyi hatóságok engedélyére, az adminisztráció további 1-2 hetet vesz igénybe – tette hozzá.

Az ebolajárvány 2013. decemberi kitörése óta csaknem 9200-an haltak meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tájékoztatása szerint. A járvány túlnyomórészt Nyugat-Afrikában szedte áldozatait.

(mno.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr117196739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása