Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Suliturné: koncerttel összekötött prevenciós előadás

2015. február 22. - A mi világunk

Idén is folytatódik a Dirty Slippers zenekar ingyenes programja, amely a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeire hívja fel a fiatalok figyelmét.

A prevenciós koncerttel egybekötött előadást az idei tanévtől az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet és a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda támogatja.

A Suliturné első állomása február 20-án lesz Szarvason, majd Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Szeged, Monor, Dabas, Budapest, Miskolc és Eger iskoláiba, tavasszal pedig dunántúli városokba látogat el az együttes - közölte a zenekar frontembere, Lobó-Szalóky Lázár. 

Az iskolák számára ingyenes program a 12-24 éves korosztályt szólítja meg: a foglalkozás első részében könnyűzenei koncerten vehetnek részt a diákok, a második felében a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeiről, valamint az egészségtelen életmód kockázatairól beszélnek a Dirty Slippers tagjai, akiket egészségügyi dolgozók készítettek fel a lényeges információkkal. 

Az idén 10 éves Dirty Slippers zenekar február 13-án megkezdi koncertturnéját Békéscsabán, április 17-én a gyulai Pálinkafesztiválon, május végén Battonyán, augusztus 20-án pedig Péteriben is fellépnek. A négy tagú pop-rock csapat a napokban jelenteti meg Ahol te vagy című új kislemezét, ősszel pedig - a tervek szerint - Múzsa címmel harmadik albumuk is napvilágot lát.
A 2005-ben alakult együttes - Csongrádi Imre (basszusgitár), Nagy István (dobok), Felföldi Zsolt (zongora) és Lobó-Szalóky Lázár (ének, gitár) - stúdióbeli munkáját Vígh Arnold és George Shilling (Madonna és az Oasis producere) kíséri figyelemmel.

(MTI, edupress)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr627196521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása