Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Két napot adtak a háziorvosoknak, hogy véleményezzék a törvényt

2015. január 23. - A mi világunk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kíváncsi a háziorvosok véleményére az új alapellátási törvény előkészítésénél. Csakhogy a tárca mindössze két napot adott az érintetteknek arra, hogy a javaslataikat elküldjék. Az Index birtokába került a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiküldött levél, amit január 23-án, pénteken adtak fel.

Ehhez csatolták a minisztérium levelét, amiben Beneda Attila helyettes államtitkár azt írta, hogy a háziorvosok szakmai javaslatait várják, egészen pontosan január 25-ig, ami ugye vasárnap. De nincs ám lehetőség arra, hogy esetleg vasárnap este juttassák el az orvosok a véleményüket, merthogy vasárnap 16 óra 30 perc a "leadási" határidő, egy megadott e-mail címen.   A jogszabály "koncepcionális szintű előkészítése jelenleg folyamatban van" - írta Beneda a levélben, elismerve, hogy a "rendelkezésre álló határidő" szűk, de majd szeretnének az orvosokkal személyesen is egyeztetni a szakmai szervezetekkel. 

7582713_ccc215d9f3a5c2447af43d442e07c7b5_x.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr697102831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A mi világunk 2015.01.23. 21:29:03

Ha az "észnek" kerékpárja lenne, akkor ezek akár kontrázva is feljutnának a Himalája csúcsára....
süti beállítások módosítása