Az egészségügyről mindenkinek

Egészségügyi hírek és érdekességek

Újabb mérföldkőhöz érkezett az orvostudomány

2015. február 01. - A mi világunk

Az orvostudomány és a technológia fejlődése lehetővé teszi, hogy az orvosok olyan műtéteket hajtsanak végre, melyekre korábban még nem volt példa. Most Angliában állt szolgálatba a Da Vinci XI névre keresztelt sebészeti robot, melynek feladata, hogy olyan, mindeddig megoldhatatlannak tűnő feladatok kivitelezése, amik segítenek a betegek gyorsabb gyógyításában.

Az angliai Royal Marsden kórház sebészei már most elégedetten nyilatkoznak a készülékről. A Da Vinci XI ugyan nem váltja ki az emberi tudást és odafigyelést, ám a daganatos betegségekben szenvedők nagyobb eséllyel és kevésbé megterhelően gyógyulnak majd meg. Az az eszköz hatására ugyanis minimálissá válik a műtéti heg, illetve az orvos a nehezen látható helyekhez is hozzáfér.

(technokrata.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-orvosok.blog.hu/api/trackback/id/tr817129411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása